Студентите от Пловдив отново напомниха да се шофира отговорно (ВИДЕО и СНИМКИ)

Кампанията "Празнувай отговорно" на студентите от УХТ завладя още няколко университета в страната

Към призива на младите хора се включиха от ПУ "Паисий Хилендарски" и Тракийския университет в Стара Загора

За четвърта поредна година от Студентски съвет на Университета по хранителни технологии предупреждават колегите си да бъдат бдителни на пътя и когато се качват зад волана. След акцията им за празника на студентите през изминалата година, младите хора отново излязоха на пътя и блокираха за кратко движението пред ВУЗ-а, за да напомнят на всички, че животът на всеки един от тях е най-важен.

Ректорът на ВУЗ-а проф. Кольо Динков, заедно с целия преподавателски колектив и студенти проведоха кратко шествие на пешеходната пътека пред университета, където държаха голям плакат "Празнувай отговорно". Студентите пък раздаваха брошури, с което призоваха всички участници в движението да бъдат по отговорни и предпазливи по време на участието си в движението, а веднага след кратката демонстрация закачиха големия плакат на бариерата пред входа на университета.

"Изостряме вниманието на нашети студенти около Гергьовден и 24-ти май, а не само покрай 8-ми декември. Идеята ни е да направим така, че да не получават инцидентите, които се случиха преди няколко години с наши студенти", сподели ректорът на УХТ проф. Кольо Динков. 

"Това е една от най-смислените кампании в страната и съм радостен, че студентите подкрепят инициативата, да не карат пили, уморени или без колан", каза председателт на СС към УХТ Иво Финков. 

За поредна година кампанията бе подкрепена от ръководството на ОДП на МВР Пловдив и сектор "Пътна полиция", НПСС и ръководството на УХТ, които обединяват сили преди предстоящите майски празници.

По време на майските празници информационната акция ще продължи в социалната мрежа под формата на постове, които да напомнят на студентите за значението на отговорното шофиране. Това е поредната кампания, в която Студентският съвет при УХТ се включва активно в живота на студентите като ги кара да се замислят за запазване на здравето и живота им.

  • Кампанията е със засилено участие на СС и  ръководството на УХТ, в лицето на проф. Кольо Димков, пътна полиция Пловдив, БЧК и НПСС.
  • СНИМКИ и ВИДЕО от кампанията на 1-ви декември в УХТ може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар