УХТ се похвали със 120 отличници от Випуск 2019

По традиция студентите връчиха на ректора проф. Кольо Динков специална капсула с имената на завършилите 

657 свои възпитаници изпрати днес Университетът по хранителни технологии – 477 бакалаври и180 магистри. Випуск 2019 гордо отчете 120 отличници и 11 пълни отличници. 

„Днес вие правите една от най-важните крачки в живота си“, обърна се към студентите ректорът на Университета проф. Кольо Динков по време на тържествена церемония в аула „Проф. Милен Бешков“. Абсолвенти и техните близки препълниха развълнувани аудиторията.

„Не спирайте да търсите! Не преставайте да вярвате. И помнете: Да се учиш е все едно за плуваш срещу течението. Щом спреш – отнася те назад“. Така проф. Динков призова младите хора да продължат да се обучават и усъвършенстват професионално и оттук нататък. 

Зам.-министърът на земеделието, храните и горите доц. Янко Иванов прочете поздравителен адрес от името на земеделския министър Десислава Танева. „Бъдете амбициозни и решителни в професията си. Нека досегашните усилия и упоритост в учебния труд се прехвърлят и в работата ви“, отправи послание министърът. 

От своя страна доц. Янко Иванов също призова абсолвентите да продължат да се обучават и поддържат връзка със своите преподаватели, без значение къде ще се реализират. „Защото вашето обучение не свършва днес, ще видите, че, за да продължавате напред, ще трябва непрекъснато да се обучавате“, подчерта той.

Председателят на Националното представителство на студентските съвети Яна Вангелова поздрави абсолвентите, заявявайки категорично, че в Университета по хранителни технологии има силно присъствие на Студенския съвет.

По традиция студентите връчиха на ректора на Университета проф. Кольо Динков специална капсула с имената на завършилите от Випуск 2019.

„През тези години всеки един от нас имаше своите падания, издигания, радости и тревоги. Всеки един от нас израсна по свой начин. Но всички преживяхме това, което остава запазено право на студентите – да среща и свързва човешки съдби. Благодаря на нашите преподаватели за споделеното знание, на състудентите – за споделените мигове на радости и тревоги, за приятелството, на нашите родители – за търпението и любовта“

Обърна се към дошлите в залата Петя Узунова, пълен отличник във Випуск 2019. 

Абсолвентите спазиха и още една традиция – направиха обща снимка и хвърлиха шапките високо горе, преди да поемат по пътя на професионалната реализация.

Вашият коментар