Луксозен футболен комикс за юбилея на „Ботев“ зарадва малките пловдивчани на 1 юни

Най-старият футболен клуб в България, който тази година чества юбилейните 110 години от създаването си, отново изненада пловдивчани с поредната си социална активност.

В Деня на детето – 1-ви юни, всички ученици от 4-ти и 5-ти клас и децата от частните футболни школи под тепетата, както и стотици деца в София, получиха специален подарък – футболен комикс. В кампанията се включиха футболисти от представителния отбор на „Ботев“, деца от школата и легенди на клуба.

Рисувани истории от градския живот на Пловдив, смислово свързани с футболния „жълто-черен“ елит и история, двоен плакат и специални аватари с легендите на „Ботев“ изскачат от 24-те страници на изданието. Акцент е и основателят на детско-юношеската школа на „Ботев“ Никола Щерев – Старика.

На страниците на списанието откриваме илюстрации с големите Динко Дерменджиев – Чико, Георги Попов – Тумби, Георги Славков – Бенкса, Петър Зехтински, Атанас Пашев, Костадин Костадинов и Георги Аспарухов – Гунди. Малките ботевисти ще могат да се насладят още на любимците си Тодор Неделев, Димитър Тонев и Георги Аргилашки, които само преди броени дни станаха бронзови медалисти с „Ботев“ и това лято ще играят отново по терените на Европа.

Цялата визия на комикса „110 години Ботев Пловдив“ е дело на екипа на „Mайна Town” – единственото безплатно градско рисувано издание, което от тази година има своето разпространение в още 3 големи български града и по цялото Черноморие. В работата активно се включи и медийният екип на “Ботев” в лицето на Силвия Минкова, Илия Димитров и Васил Киризиев.

В комикса са използвани снимки от градската изложба „110 години Ботев Пловдив“, организирана през март в „Галерия Капана“, където бяха показани фотографии от историята на клуба, най-интересни измежду които бяха моментите от европейските битки срещу „Атлетико“ Мадрид, „Барселона“ , „Байерн“ Мюнхен и т.н.

Комиксът е реализиран от Сдружение „ПФК Ботев“ и от „ПФК  Ботев“ АД с огромната подкрепа на хилядите ботевисти, включили се в дарителската кампания в началото на годината, както и спонсорите, подкрепили изданието.

Списанието се разпространява безплатно, а малко по-късно ще бъде качено в дигитален формат.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Да зърнеш Ботев Пловдив през годините (СНИМКИ)

Грандиозна жълто-черна програма за 110-годишнината на Ботев Пловдив

Момчето, което превърна „Ботев“ в институция

Вашият коментар