Клуб Дебати Пловдив с първата си тема: „Това правителство вярва в протестите“

Нов клуб, който да обучава студенти и младежи как да водят по-добре дебати и спорове, се открива в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Основна цел на клуб „Дебати“ е включването на студенти в среда, в която да могат да изразяват свободно себе си и да споделят мнението си без притеснения. Добрите ораторски умения и възможността да звучиш аргументирано и авторитетно са важни както в бизнес, така и в неформална среда, уверяват организаторите.

Клубът е създаден от студенти от много специалности в ПУ, сред които Право, Международни икономически отношения, Стопанско управление и други. Целите, които си поставят студентите в близкото бъдеще са клубът да развива неформално образование в студентската общност; да изгражда у своите колеги гражданска позиция и критично мислене; да усъвършенства ораторските способности чрез дебат и реторика (умения за убеждаване); да сформира добре информирано и запознато с правата си гражданско общество; да засилва състезателния дух между участниците.

Първият дебат, който ще даде начало на серията от подобни събития в ПУ, е на най-актуалната в момента тема: „Вярва ли това правителство в протестите“. Той ще се проведе на 24 ноември от 10:30 часа в зала 50 в Новия корпус на Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски“.

Вашият коментар