Отговор от Общината: Получили сме писмото от Министерство на културата, но…

След разпространеното вчера писмо от Министерство на културата, които са информирали Община Пловдив, че конкретният тютюнев склад с конкретни идентификационни номера, който бе съборен е единична недвижима културна ценност и съществува инвестиционно намерение от община Пловдив изпратиха отговор до медиите, в който потвърждават тази информация.

В текста се съобщава, че са получили писмото. Оставяме думите на общината без коментар и сами да си прецените дали за 2 години и 2 месеца са направили нещо, за да предотвратят събарянето на тази сграда:

По повод разпространеното писмо от Министерство на културата от 6.01.2014 година и тиражираните внушения в някои пловдивски медии, бихме искали да уточним, че въпросният документ е получен в Община Пловдив на 09.01.2014 г. След тази дата Община Пловдив не е одобрявала проектна документация и не е издавала строително разрешение за посочения обект.

Категорични сме, че до този момент в Община Пловдив няма получена заповед от Националния институт за недвижимо културно наследство, с което тютюневият склад на ул. „Одрин” 8 придобива статута на единична недвижима културна ценност. Полученото писмо няма характер на документ, определящ сградата на „Одрин” 8 за паметник на културата.

ВИДЕО и СНИМКИ от разрушения Тютюнев склад в Пловдив може да видите ТУК

Вашият коментар