Собствениците на съборения тютюнев склад: “Дискусия трябва да има. Вече започнахме – нека я продължим.“

Собствениците на съборения тютюнев склад на "Одрин" №8 в открито писмо приканват за дискусия относно бъдещето на всички сгради от Тютюневия град.

 "Поставихме въпроса за състоянието на тютюневите складове и ясно заявихме, че го правим, защото искаме да провокираме обществена дискусия. Вярваме, че тя е нужна на Пловдив. Затова – оценяваме позицията на Инициативния комитет за запазване на Тютюневия град.

Важно е обществеността да знае каква е общата картина и какво се случва. Убедени сме, че за състоянието на Тютюневия град трябва да се говори. И вярваме, че след като е започнал  – Инициативният комитет ще стигне до край, поставяйки проблема за всички сгради. И когато е казал „“а“, ще каже „б, в, г…“.

За да стане ясно всичките тези  сгради паметници на културата ли са или не? Кой и как се грижи за тях? Кой и как носи отговорността?

За да стане ясно, че това не е планирана кампания единствено към една фирма.

Дискусия трябва да има. Вече започнахме – нека я продължим."

Как наградиха кмета Иван Тотев със златен скункс за събарянето на културен паметник – емблематичния тютюнев склад можете да видите ТУК.

Министерството на културата е категорично, че събореният тютюнев склад „Ориент табак“ е  паметник на културата. Прочетете още ТУК

Видео с дрон и снимки от високо, предоставени от списание НУЛА 32, можете да видите ТУК

За автора

Вашият коментар