15 години вече студенти от ПУ даряват усмивки в Дом възрастни хора (ВИДЕО и СНИМКИ)

Четвъртокурсниците от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" за поредна година зарадваха по интересен начин хората настанени в Дом за възрастни хора с физически увреждания „Хаджи Гьока Павлов“

15 години вече "Педагогическия факултет" подарява радост на възрастни хора за Великденските празници

Момчетата и момчетата от курса "Социална педагогика" изпълниха със смисъл един ден от живота на хората, подарявайки им усмивки и ведро настроение – нещо, което определено липсва в ежедневието на повечето от тях. 

Студентите се бяха постарали организирайки целия празник, като бяха помислили за абсолютно всичко – от музиката и храната, до пълния сценичен репертоар, томболи с награди, снимки, хора и какво ли още не. Водещите Диана Букова и Ива Кумчева и техните колежки представиха пред хората традициите на лазаруването и им припомниха моменти от тяхното детство. 

Към Великденксото събитие се включи и Диманка Пенова специален гост от Читалище „Просвета“ – Перущица, носителя на голямата награда „Зевзек на България“, която представи откъс от пиесата „Живият град“ от Денко Неделчев, като след това всички от Дома бяха поздравени от Хор „Надежда“ от град Садово. 

В очите на възрастните хора се видяха сълзи от радост, лека носталгия по миналото, а някои даже и заиграха хора и се разтанцуваха в края на събитието заедно с младите хора от ПУ.

"Цялото това събитие е част от нашата преддипломна практика, като катедрата ни организира това събитие вече 15-та година. Ние сме тук да им помогнем, да ги върнем към по-живия начин на живот. Положението в България е едно и също навсякъде, но минималното, което можем да направим ние като студенти е да им донесем мигове и сълзи на радост", споделиха момичетата пред камерата на mediacafe.bg след края на събитието. 

Вашият коментар