Нови 12 банди и още 2 сцени за първия фестивал Hills of rock 2017 в Пловдив

В началото на април се очаква анонс и на следващата голяма група за Главната сцена на първото издание на HILLS OF ROCK 2017

Пловдивският рок фестивал, който бе обявен преди месец и в който участие ще вземат групите Evanescence и Guano Apes, става все по-голям, научи mediacafe.bg. Нови 12 банди бяха потвърдени за първото издание на фестивала под тепетата, който ще се проведе на 30.06 и 01.07 на Гребния канал в Пловдив.

Френската хеви метъл банда EXISTANCE, румънците BASSKA, гърците FOLK & ROLL, CONQUERING LION от Македония, SHAZALAKAZOO от Сърбия, наред с българските PARAPLANNER, BLOODRUSH, HAYES & Y, PLASTIC BO, LIEVEIL, МЕРУДИЯ и УИКЕДА ще забият на две допълнителни сцени, които ще бъдат изградени на територията на фестивала. Освен тях е потвърдена и още една група за главната сцена, която ще бъде обявена в началото на месец април.

Билетите са на цена от 80 лева за двата фестивални дни. Повече информация може да намерите ТУК

Френската банда Existance е създадена в края на 2008 година, като целта е да запази музикалния дух на хеви метъла от 80-те. През 2010 г. Existance издават демо с четири трака, което им позволява да започнат участията си във Франция. Една година по-късно бандата се завръща в студиото и записва второто си демо, този път с осем трака. И двете демота се приемат изключително добре от местните и международни медии, което дава възможност на бандата за значителен брой изяви във Франция (турнета с групи като Rhino Bucket, Vulcain, Blasphème, ADX, Killers и други), Белгия и Холандия, където свирят на една сцена с хеви метъл бандите Bitch (САЩ) и Ear Danger. След изключително силния старт, момчетата от Existance продължават да жънат успехи и до днес. Най-скорошната им изява е на френските фестивали Satan's Fest и PMFF.

Basska е румънска група, основана в Букурещ. Тя събира осем члена, като всеки от тях е с различен артистичен произход, което може да обясни гъвкавостта и сложността на проекта. Дъб, реге, фънк и електро – това са само някои от жанровете музика, изпълнявани от момчетата, а сериозната доза чувственост е това, което сформира музикалния им стил. До момента Basska са горди с четири студийни албума, като последният от тях се казва Revolution и е издаден в края на 2015 г.

Гръцката банда FOLK 'N ROLL, съставена от 8 момчета, е взривоопасно танцувална реге-ска-етно машина, която винаги вдига сцената във въздуха. Групата е съставена от добри приятели, които не могат да дадат име на музиката си или да ограничат креативността си в един стил. Фънк, рок, ска и балкански ритми са смесени умело и са неизменна част от всеки един концерт. FOLK 'N ROLL издават първия си албум “Fteri” през 2015 г. и почти по същото време излиза техният първи видео клип „Reggae Rumba”. Бандата влиза в 2017  г. с новия си сингъл “Jamaicanos”, който изглежда ще бъде следвашият им голям хит. 

Музикалния живот на Пловдив може да следите в сайта на клубовете – Plovdivclubs.com

За автора

Вашият коментар