Оскверниха храм-паметник „Св. Александър Невски“

След сканадала в Копривщица и статута му на град-музей, който покоси всички, днес двама младежи се изгавриха с друг исторически паметник, този път в София

Обявеният за паметник на културата от 1955 година храм, който е с национално значение бе публично осквернен от двама старозагорци миналата вечер

Във видеото двамата са голи до кръста и извършват физиологичните си нужди точно пред знакови места за българската държава – Народното събрание, Съдебната палата и храм-паметника "Св. Александър Невски"

Христо Христов и Стоян Стоянов (Зипи и Слаш) са двамата младежи от Стара Загора, които си спретнаха гавра с няколко институции в България миналата вечер. Новото поколение рапъри, в опита си да станат светкавично известни и скандални, явно пропускат важни исторически факти с грозната си постъпка, която граничи повече с безумие, отколкото показваща отношение към днешните политици, както се опитват го опишат в официално PR съобщение до медиите.

Вулгарната постъпка потъпква светлия подвиг на хората отдали живота си за Освобождението на страната ни от Турско робство и даже се разпространява сериозно в социалната мрежа от самите тях, като съгражданите им ги критикуват за делото им.

Решението за постояването на храм-паметника е взето още през 1879 година от Учредителното събрание в Търново, предложението, което е направено от Петко Каравелов. Дадени са няколко предложения за място на паметника и първоначално е избрано Велико Търново, но след като за столица е избрана София, Първо обикновено народно събрание решава храмът да се построи именно там. Княз Александър се обръща с възвание към българите и храмът е вдигнат с народни дарения.

Събрани са доброволни вноски на обща сума 1 900 000 лв. Основният камък е положен с изключителна тържественост на 3 март (19 февруари стар стил) 1882 г., четвъртата годишнина от подписването на Санстефанския договор. В основите на храма е вградена метална кутия, в която са записани имената на членовете на правителството.

Оскверняването на храм-паметник "Св. Александър Невски", Народното събрание и Съдебната палата в София даже си има и мото – „Да ви пикам на институциите“, но повече прилича на евтинa реклама, целяща да ги набута в жълтите медии, отколкото на протест след изборите и свободата на словото в България, след сваляне на епизод от "Шоуто на Слави", както го описват в съобщението си двамата. 

"Най-стряскащото на клипа е фактът, че покарай тях минава патрулка, но никой не им прави забележка", пише още в мейла изпратено до медиите от техния ПР Стелиан Димитров.

Екипът на Mediacafe.bg се информира, че бащата на един от двамата хулигани е прокурор в Стара Загора. За кой обаче не става ясно. Ние обаче очакваме точно тази система да се самосезира!!!

Вашият коментар