ATILA пее благотворително за кауза на Интеракт в Пловдив

Учениците от Интеракт Пловдив – Филипопол организират за пореден път  благотворителен концерт през март

Този път каузата е „Комплексът за социални услуги за деца и семейства“ (КСУДС) в Коматево

Идеята, около която е обединен проектът, тази година е събирането на средства за реновиране на комплекс за социални услуги за деца и семейства от 3 до 14 годишна възраст в квартал Коматево в Пловдив. 

Това ще се случи като на 10 ти март десетки млади хора се съберат в Канапе (в Капана) за благотворителния концерт с участието на ATILA, подкрепен от Crocodile и приятели. Със събраните средства от заплатения за концерта вход ще бъдат закупени мебели и уреди от първа необходимост, споделиха две от организаторките Ванина Сердарска и Моника Василска за mediacafe.bg. Членовете на Интеракт се надяват, заедно с подкрепата на присъстващите, да успеят да направят живота на малчуганите в комплекса по-светъл и по-добър.

Младежите от Интеракт Пловдив-Филипопол приканват всички, желаещи да се забавляват в съботната вечер, правейки успоредно едно добро дело, да заповядат на мероприятието. 

Мястото ще е добре познатият клуб „Канапе“, а стартът ще бъде даден точно в 20 часа

Кои са Интеракт?

Интеракт представляват благотворителните клубове из цял свят, които се подвизават под крилото на Ротари Интернешънъл. В тях участват младежи на възраст между 12 и 18 години. Интеракт клубовете са спонсорирани от индивидуални Ротари клубове, осигуряващи им подкрепа и насоки, но са самоуправляващи се и самоиздържащи се. Главните им цели са както помощ на обществото, така и изграждане на бъдещи лидери от членовете на клуба. 

Чрез многобройните проекти на всеки клуб се способства осъществяването на социалната ангажираност към дадени каузи. Именно в подкрепа на поредната такава на 10-ти март Интеракт Клуб Пловдив-Филипопол организира благотворителен концерт, с участието на ATILA, подкрепата на Crocodile и много приятели. 

 Какво представлява самият комплекс?

„Комплексът за социални услуги за деца и семейства“ (КСУДС) се намира в квартал Коматево. Той работи по идеята за повишаване благосъстоянието на децата в България и защитата на техните правата. Основните цели на комплекса са: да предоставя съвременни, ориентирани към детето и семейството, алтернативни на инситуционалната грижа, социални услуги в общността; да гарантира безплатен достъп до базов пакет от услуги за деца и семейства в неравностойно социално положение; да подпомага и подкрепя деца и семейства в риск за изграждане на здрава семейна среда и взаимоотношения, за предотвратяване на изоставянето, институционализирането, неглижирането и малтретирането на деца.

Музикалните събития в Пловдив може да следите в сайта PLOVDIVCLUBS.COM

За автора

Вашият коментар