Йога на смеха събира младежи в подкрепа на Ники

Йога на смеха (в оригинал "laughter yoga") е уникална концепция, според която всеки може да се смее без причина, без да разчита на хумор, шеги или комедия. И всичко с цел да разпусне в забързаното ежедневие.

Психоложката Ралица Коцева организира благотворителна сесия в четвъртък в подкрепа на кампанията за набиране на средства за Ники, който има нужда от спешно извършване на жизнено необходима за него костно-мозъчна транспланация в Германия! Събитието ще се проведе в залата за спорт и танци "Perfect Life" от 20:00 часа. 

Концепцията на Йога на смеха е базирана на научния факт, че тялото не може да прави разлика между фалшивия и истинския смях, ако се прави с желание. Следователно има еднакви психологични и физиологични ползи за човека. 

Смехът се заражда, като упражнение в група, като се поддържа очен контакт и детинска игривост с останалите. Той скоро прераства в истински и заразителен смях. 

Причината, поради която се нарича Йога на смеха е, защото се комбинират упражнения за смях с йога дишане. Това вкарва повече кислород в тялото и мозъка, което ни кара да се чувстваме по-енергични и здрави. Много хора се притесняват, чувайки думата "йога" и мислят, че това включва много сложни движения, може да не са по силите им. Истината е, че физическите упражнения включват елементарни движения, на които всеки човек е способен дори да не е в добра физическа форма. Упражненията се състоят от тичане, пляскане с ръце, поддържане на очен контакт, усмивка.

Всички желаещи да се включат в събитието са добре дошли и ще могат да се забавляват и да разпуснат, благодарение на упражненията с инструктор Ралица Коцева. Входът е 8 лева, като всички средства ще бъдат дарени изцяло за лечението на Ники

Сесията ще се проведе този четвъртък 31.03.2016 от 20:00 в Зала за спорт и танци "Perfect Life", ул. "Димитър Талев" 75 А.

Всички желаещи могат да потвърдят своето участие на телефон: 0883 48 68 43.

Помогнете, като посетите сесията и дарите надежда за Ники или го направите с DMS NIKI na 17 777 

Вашият коментар