Младежи от Пловдив дариха апаратура на Детското отделение към УМБАЛ (ВИДЕО и СНИМКИ)

Ротаракт клуб "Пловдив-Филипопол" и „Интеракт“ дариха апарат за 4 хил. лева на Детска хирургия в УМБАЛ „Свети Георги“
 
Младежка медия Mediacafe.bg пък се включви със снимането на филм за клиниката, който ще представя дейността й в чужбина
 
Перфузор – инфузионна помпа за прецизни вливания на медикаменти, на стойност 4 хил. лева получи днес като дарение днес Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД, Пловдив. 
 
Високоспециализираният уред дариха младежите от клубовете „Ротаракт Пловдив – Филипопол“ и „Интеракт Пловдив – Филипопол“. Събрали средствата за закупуване на инфузионната помпа по време на организиран от самите тях Коледен базар в края на 2017 година.
 
 
„Вашата самоотвержена работа осмисля нашата дарителска кампания“, каза днес при връчване на дарението президентът на „Ротаракт Пловдив Филипопол“ Петя Бонева. 
 
"Организирахме коледен базар между 18-20 декемрви в двата мола в Пловдив. Продавахме сладки, коледни играчки, картички и други неща, лично направени от нас и Интеракт. Събраната сума беше почти 4000 лв", сподели за mediacafe председателката на младежкия клуб
 
Клубовете не за първи път осъществяват редица благотворителни събития, за да направят дарения на Клиниката по детска хирургия, припомни нейният началник проф. д-р Пенка Стефанова.
 
"Миналата година направихме същото и отново дарението беше в това отделение. Проучвахме доста, за да вземем решението и накрая решихме, че перфузор и инфузионна помоа да купуваме след всеки базар. Това е техника, от която едно детско отделение винаги има нужда", сподели още усмихнатото момиче, което не скри радостта си след срещата си с екипа на отделението. 
 
 
Проф. Стефанова от своя страна изрази благодарността си към младите хора, които проявяват подобна социална ангажираност. Тя обясни че перфузорът ще започне да се използва веднага, а първият малък пациент, на когото ще вливат медикаменти, е новородено момиченце – само на 2 дни, при което има атрезия, вродена непроходимост, на дванадесетопръстника. Без операцията и последващото лечение с прецизни вливания, детето не би имало шанс да оцелее. За щастие екипът Клиниката по детска хирургия още днес ще извърши необходимата информация, уточни проф. Стефанова. 
 
Тя сподели пред ротарианците и екипа си и общата акция с нашия екип – заснемането на филм за дейността на Клиниката по детска хирургия. Видео продукцията ще бъде представяна на престижни медицински форуми в чужбина, допълни проф. д-р Пенка Стефанова. 
 
Ето и част от акцията в краткото видео на Mediacafe:
 

Вижте предишната страхотна инициатива на ротарианците, която бе в помощ на кандидат-студентите под тепетата – ТУК

За автора

Вашият коментар