Пловдивчани почистиха част от брега на река Марица

Акция по почистване на битови отпадъци от брега на река Марица обедини доброволци в града
 
Акция по почистване на битови отпадъци  от брега на река Марица, в района на Новотела обедини доброволци от града на тепетата. Почистването бе част от кампанията Junk Around на „БГ Бъди активен“, която стартира през май и ще тече през цялото лято. За няколко часа участниците в кампанията почистиха близо 2 километров участък от северната алея покрай коритото на реката. В инициативата взеха участие доброволци от фирма Proxiad Bulgaria и граждани, а в резултат от почистването бяха събрани десетки торби пълни с фасове, пластмасови отпадъци, дрехи, кашони, найлони, празни бутилки. След като събраните отпадъци бяха извозени, районът вече изглежда значително по-чист.
 
 
Доброволците, взели участие в инициативата, споделиха, че макар в района на реката да има още много пространства, които трябва да бъдат изчистени, стореното от тях е знак за едно добро начало, вещаещо бъдеща промяна
 
”Нека бъдем една идея по-добри, не само към хората, а и към всичко, което ни заобикаля”, призова Ивана Яламова от Proxiad Bulgaria.
 
“Радваме се, че за това издание на Junk Around намерихме съмишленици. Всеки от нас трябва да осъзнае, че проблеми има, и решението им зависи от нас. Често ние посочваме проблемите, а не вземаме отношение по тях. Нека бъдем отговорни и намираме решения като прилагаме действия, вместо пасивно да наблюдаваме случващото се и само да коментираме негативно” – сподели Гергана Ангелова от екипа на БГ Бъди активен.
 
 
С кампанията Junk Around от „БГ Бъди активен“ целят да обединят усилията на активисти, доброволци, граждани и представители на различни организации за каузата “По-чист Пловдив!”. С цел да бъде променено отношението на хората в Пловдив към отпадъците и да бъдат въвлечени в почистване и поддържане на междублоковите пространства, събитието е отворено за всички желаещи, като организаторите отправят специална покана към фирми и компании от региона, които искат да изразят своята корпоративна отговорност да се включат, за да живеем в по-чист град и за да привлече вниманието на пловдивчани към темата за чистотата в града. 
 
Кампанията Junk Around е част от дългосрочната програма на „БГ Бъди активен“ „_МЯСТО България“, с която от сдружението се опитват да ангажират гражданите да пазят чиста и красива градската среда.  Събитията от кампанията са със забавен и обучителен характер и съчетават полезното с приятното.  Акциите са съпроводени от музика, а най – активните включилите се в тях ще получават подаръци под формата на растения за засаждане, кошчета, картички със семена или други.  Събитията целят да въвлекат местни общности, ученици и доброволци, фирми и партньорски организации, граждани, които да правят почиствания в кварталите и по поречието на р. Марица.
 
Още идеи как да живеем в по-чиста среда  може да откриете на сайта на инициативата ТУК 
 
 
 
 
 

Вашият коментар