Предизвикателства и иновативни практики в грижата за детското здраве

Трудно е да бъдеш родител във век на динамика и необходимост от бързо справяне с предизвикателствата

Все по-често ежедневието ни изправя пред въпроса: Колко и какви знания трябва да имам като родител за да бъда пълноценен в отглеждането на моите деца?

Най-голямата тежест в грижата по отглеждане на детето се пада на здравето. За да си спестим много главоболия, можем да се възползваме от съветите и препоръките на хора чиито усилия са насочени в посока на запазване на детското здраве и създаване на успешни и работещи проекти за това. Комбинацията между действителност и знания предоставяни от детския  педиатър са най- успешната алтернатива в обучението на всеки един родител.

VelaSchool е напълно нов формат на обучение в областта на грижата за детето и детското здраве. Иновативното училище по педиатрия за родители ще отвори врати тази година в град Пловдив, като ще дава възможност на родителите да се обучат до едно по високо ниво на медицинска компетентност по въпросите, свързани с детското здраве и така да станат по- ефективен партньор на  педиатъра.

Курсовете за родители на VelaSchool са насочени към бременни жени или вече родили жени, които искат да придобият по- задълбочени медицински познания за физиологичните особености на растежа на детето, развитието на детския организъм, лечението и профилактиката на детските болести. Добре дошли са и всички татковци, които имат желание да помагат още по- активно и пълноценно в грижите за децата.

Курсовете на VelaSchool обхващат серия от лекции в областта на системите на детския организъм, храненето, растежа и развитието на детето, масово срещани заболявания, процесите и логиката им, профилактика на заболяванията, препоръчителни поведения и очаквания, основни умения и знания за постигане на една цялостна повишена медицинска грамотност на родителя. Съществуват много особености в симптомите и развитието на детските болести. Медицинската статистика показва много случаи, в които ненужно се изписват антибиотици на деца без да се изследват напълно. Тези и много други теми ще бъдат разгледани на курса. Идеята е VelaSchool да бъде една максимално полезна инициатива за родителите, да създаде изцяло подготвени родители, с адекватни познания и действия при отглеждането на децата.

Всички лекции в курса за родители са подготвени от доказани специалисти от VelaClinic, които са с дългогодишна педиатрична практика, и са достигнали успешни резултати при лекуването на деца, следвайки световни добри практики в областта на детското здраве.  VelaClinic повече от 20 години е доверен помощник на родителите в отглеждането на здрави деца. През годините клиниката се наложи като специализирано педиатрично заведение със свой уникален модел, обслужвайки над 8000 семейства редовни абонати, с денонощен ритъм на работа със средно от по 200 прегледа/ 24 ч.

Лекциите се провеждат в приятна обстановка, на удобно място в центъра на града. Периодът на провеждане на курсовете е около 4 месеца с по една или две лекции седмично. Родителите могат да задават всички въпроси, които ги интересуват, свързани с растежа на детето и детското здраве.

Вярваме, че родителите стават добри майки и бащи, а не се раждат такива. Затова каузата на VelaSchool е да предостави на всички бъдещи и настоящи родители обективна информация и реални медицински знания за здравето и отглеждането на детето, както и увереност, че могат да се справят с едно от най-големите предизвикателства в живота.

VelaSchool

  • гр. Пловдив, ул. “Йордан Йовков“ № 1, ет.2
  • тел.: 0876 770 599
  • e-mail: info@velaschool.com
  • www.velaschool.com

Спокойствие и увереност във вашия дом!

За автора

Вашият коментар