Ученици от Пловдив зарадваха още 30 семейства в затруднено положение

Младежите от "Интеракт клуб Пловдив – Филипопол" продължават да помагат на семейства в нужда със своята кампания "Купи и дари в условия на пандемия"

Списъкът с хора, изпаднали в затруднение, продължава да расте и за трета поредна седмица над 30 семейства бяха зарадвани, споделиха пловдивските ученици от различни благотоврителни организации.

"Редом с нас отново застана и Доброволно формироване Пловдив 112, чиито членове съдействат съответните продуктите да достигнат до всички. Това се случва и благодарение на дарители, които  предостовяйки финансови средства подпомагат закупуването на нужното за семействата", сподели Георги Грозев, ученик от Музикалното училище "Добрин Петков".

 "Купи и дари" се провежда ежегодно от младежките клубове в Пловдив. Тя е свързана със закупуване на доброволен принцип на различни видове храни в голяма верига супермаркети. Храните се разпределят между семейства в нужда от Пловдивска област. Тази година година поради невъзможността това да се случи в тези магазини и факта, че множество семейства останаха без обичайните си доходи заради кризата с COVID – 19, кампанията се адаптира към новите обстоятелства. Всички действия на организаторите са съобразени както с извънредното положение, така и с наложените мерки за ограничаване на болестта.

Организатори на благородната кампания са Интеракт клуб Пловдив – Филипопол, съвместно с Ротаракт клуб Пловдив – Филипопол, Ротаракт клуб Пловдив, Ротари клуб Пловдив – Филипопол, Инър Уийл клуб Пловдив и Доброволно формироване Пловдив 112

 Инициативата има за цел да помогне на семейства, изгубили работата и доходите си заради кризата с COVID – 19. На тези семейства ще се предоставят нужните продукти под формата на пакети от първа необходимост – храна, пелени за деца, лекарства. 

  • Ако се нуждаете от помощ или познавате хора в нужда можете да попълните формата на сайта на Интеракт ТУК
  • Ако искате да станете дарител и да подкрепите Интеракт клуб Пловдив – Филипопол в каузата можете да попълните декларацията ТУК
  • Повече информация за кампанията може да намерите ТУК

На първа линия from 4K Studio on Vimeo.

Вашият коментар