По Пътя на изкуството с Емил Миразчиев в една виртуална изложба (ВИДЕО)

Изложбата на Емил Миразичев трябваше да се открие на 17-ти март в изложбената зала на улица „Гладстон“ 32

Познавайки характера на куратора той не се спира пред нищо, за да предаде на публиката, това което има да й каже  

Въпреки пандемията, въпреки забраните и затворените галерийни пространства, въпреки мерките на изолация един от най-разпознаваемите български визуални артисти Емил Миразчиев за пореден път ни потапя в своя свят на вдъхновение. Артистът ни направи свидетели на различните техники и технологии в развитието на изкуството през последните 60 години чрез два разказа от галерийната изложба, която така и не се състоя през месец март,

Стартирайки от експерименти в класическите графични техники (литография, офорт), минавайки през ръчно лята хартия, колажир и фуртажи, фотография, видео, обекти, инсталации. Миразичев ни потапя в един процес, в който нещата следват овладения професионализъм на традиционните и на чисто новите авторски техники и технологии. Чрез поредица от видео разкази ставаме свидетели на акции в обществени (социални, политически, културни, медийни) пространства с участието на публика, творци, политици, медийни активисти. Засягат се различни теми със социална, културна и политическа проблематика, като банковата система, правото на творческо изразяване, демократичното развитие, правата на гражданите, екологията и политическите вмешателства.

Пътят е изложба в развитие и показва един път – процес на изследване на естетическо, художествено и обществено въздействие на творчеството на Емил Миразчиев, един от активните автори в областта на съвременното изкуство. Изложбата запознава с процесите на динамика на традиционни техники и нови форми в областта на визуалното изкуство.

Експозицията на пловдивчанина е с висока художествена стойност, демонстрирайки различни изразни средства и медии в областта на съвременното изкуство. Проекти като този са от изключителна важност за младата аудитория и студенти. Те им дават възможност да се запознаят на живо с изразните средства на съвременното изкуство в най-широк спектър.

Самият проект е в развитие и продължава, докогато авторската активност позволява да се реализират отделните етапи.

Вашият коментар