Засадиха още 150 дръвчета в парк „Лаута“

Нови 150 дръвчета, сред които 100 чинара, 30 борчета и ели и 20 еводии,   бяха засадени при поредната мащабна залесителна акция в парк „Лаута“.

„Близо 80 декара ще достигне единственото по рода си през последните десетилетия разширение на „Лаута“, което осъществяваме по идея на кмета на Пловдив Иван Тотев“, заяви кметът на район „Тракия Костадин Димитров.

„След много разговори с жителите от съседните блокове успяхме да ги убедим и с тяхно съгласие да премахнем обособените на общинска земя лични стопанства. С паважна пешеходна алея свързахме зоните А10 и А12. В края на ноември от двете й страни засадихме 200 декоративни дръвчета от вида червенолистна слива. Предстои да направим детска площадка, така че да стане още по-привлекателно.  Радвам се, че в нашите мандати успяваме да развиваме парка, който все повече се утвърждава като любимо място на всички пловдивчани“, каза Костадин Димитров.     

Директорът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев допълни, че тази есен служителите на предприятието са почистили, подравнили и обогатили с почва терен от около 22 декара. Той прогнозира, че до 5 години новите дръвчета вече ще правят сянка. За доброто им развитие допринасят изградените поливни системи и постоянните грижи. По думите му през последните няколко години в „Тракия“ са засадени над 5000 фиданки, като напоследък всички дръвчета са собствено производство на „Градини и паркове“.

В залесителната акция се включиха също заместник-кметът на „Тракия“ Йордан Илиев, директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов, общинските съветници Вера Тоскова и Иван Вичков, директорът на Регионалната дирекция по горите инж. Мирослав Димитров, служители от районната администрация и ОП „Градини и паркове“.

За автора

Вашият коментар