Диплом първа степен на Правителството на Молдова

Почетният консул на Молдова в Пловдив получи Диплом Първа степен от министър-председателя Павел Филип

Негово превъзходителство Щефан Горда за поредна година прие официални гости по случай 26 години от независимостта на република Молдова. Изисканото събитие се състоя на 20 септември в столчиния хотел „Маринела“, където посланикът на Молдова в България и съпругата му Лидия Горда посрещнаха гости на празничен коктейл. Сред официалните лица бяха вицепрезидентът Илиана Йотова, инж. Веселин Чипев, почетен консул на Молдова, представители на почти всички дипломатически мисии у нас и на бизнес средите, популярни лица от България и Молдова.

Инж. Чипев получи Диплом Първа степен, с който бе награден от министър-председателя Павел Филип. Признанието е за конкретни заслуги – огромната подкрепа, оказана от почетния консул след природните бедствия сполетели Молдова през април тази година, както и за упоритата му работа за укрепване на дипломатическите, приятелските и бизнес връзки между двете страни. Отличието бе връчено по повод 25 години от установяването на дипломатически отношения между България и Молдова.

Инженер Веселин Чипев, който е и председател на Българо-Молдовската търговско промишлена камара, е известен с неуморните си усилия за осигуряване на стипендии от Пловдивския университет за бесарабски българи, показали отличен успех. Инициативата се осъществява с подкрепата на община Пловдив. Той се грижи и за предоставяне на възможност за стаж на младите специалисти в собствените си и други български компании.

Само преди месец пък инж. Веселин Чипев бе удсотоен от Европейското висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив с почетното звание „Доктор хонорис кауза“.

 

За автора

Вашият коментар