700 хил. българи се подписаха за Референдума. Слави ги внесе в НС (СНИМКИ)

Днес, точно в 15:00 часа представителите на инициативния комитет на Референдум от „Шоуто на Слави”, както и тези на Гражданско движение „ДНЕС” внесоха в Народното събрание подписката за свикване на национален референдум.  

"673 481 подписа. Но това не са подписи. Това са 673 481 съдби… 673 481 мечти. Затова държавата трябва да се съобрази с тези съдби и мечти", сподели Слави Трифонов заедно с екипа му. 

Събирането на подписите стартира на 10 ноември 2015 г. с шест въпроса, целящи промяна на политическата система: 

  • Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
  • Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
  • Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
  • Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
  • Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
  • Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура? 

Повече от срещата на Слави Трифонов и екипът му пред студентите от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" вижте ТУК.

Снимки: clubz

 

За автора

Вашият коментар