Декларация за преминаване през КПП в областните градове

МВР разработи специална бланка, която да улесни гражданите при придвижване през пропускателните пунктове, изградени в областните градове.

Декларацията на МВР може да свалите от ТУК 

За да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани пред общините и гишетата на дирекция „Български документи за самоличност“ за смяна на адрес и отразяването му в личните карти, в спешен порядък от МВР е изготвена бланка за декларация.  

Тя ще служи за представяне пред контролно-пропускателните пунктове в областните градове, които бяха изградени във връзка с изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въвеждат нови противоепидемични мерки от 21 март 2020 г.

В декларацията е предвидена и наказателна отговорност, ако не се спазва декларираното, каза още министърът и допълни, че разчита на съвестта и отговорността на всеки гражданин декларацията да се попълва коректно, защото тези мерки са в името на опазването на живота на хората и най-вече на възрастните.

Припомняме, че от 00:00 часа днес на входовете и изходите на областните градове са изградени контролно-пропускателни пунктове, през които се допуска влизането и излизането на граждани само при възникнала неотложна необходимост – полагане на труд, здравословни причини или завръщане на постоянния или настоящ адрес.

От областна администрация уточняват, че отдел ГРАО в общините Куклен, Родопи, Съединение  и Марица ще работят днес  и утре. В неделя ще работи отдел ГРАО в Първомай. Във всички останали общини в момента нямат постъпили искания за  подаване на заявление за издаване на удостоверение за настоящ адрес, но имат готовност при заявено желание на жителите, да бъдат издавани такива – както общинските служби , така и в кметства в малките населени места. Подробна информация общините ще публикуват  и на сайтовете си .

Декларацията на МВР може да свалите от ТУК 

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов допълни, че и полицейските служители на КПП ще имат празни бланки и всеки, който не си е набавил такава, ще може да я попълни. 

За автора

Вашият коментар