Изрисуваха с графити контейнерите в Пловдив (ВИДЕО и СНИМКИ)

Рисунки върху контейнери за отпадъци приканват да пазим чисто

Забавни графични послания за чистота ще напомнят на жителите на квартал Кичук Париж в Пловдив да се замислят къде и как изхвърлят отпадъците си

Акцията е дело на творческия тандем Goldhorn (Златорог), известен с графити рисунките си в Капана, и на платформата за чиста градска среда „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“

Поредната инициатива на активистите за чистота в Пловдив беше проведена пред любопитните погледи на  трийсетина деца на възраст между 8 и 12 години от занималня „Киколина“. Част от тях се включиха в изрисуването на контейнерите. За малките художници беше интересно да научат защо е важно да пазим чисто, как да събираме разделно отпадъците си и къде да ги изхвърляме. През месец юли предстои изрисуването с послания за чистота на още контейнери в града.

„АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ е платформа, която обединява усилията на активисти, доброволци, граждани, артисти и представители на различни организации, с цел да бъде променено отношението на хората в Пловдив към отпадъците.

За да живеем в по-чист град #БезОтпадъци и за да привлече вниманието на пловдивчани към темата за чистотата в града, през последните два месеца платформата подпомогна разделното събиране на опаковките от храна и напитки на шест мащабни събития в града, създаде насоки как да се организира чисто събитие и проведе няколко публични акции, сред които и представянето на т. нар. Траш патрул.

Повече за кампанията "Аз, ти, Пловдив" може да видите ТУК

Пловдив, а ти пазиш ли града чист – ВИЖ ТУК

 

Вашият коментар