Капана се раздели на две – бизнесът срещу жителите

Инициаторите на пешеходните зони са внесли подписка в общината с искането пресечките да бъдат затворени за автомобили

Кварталът на занаятите с десетките нови заведения и магазини отново стана епицентър на лют спор между хората, които го обитават. Този път причината не бе в знамената, а в затварянето на две от улиците – "Абаджийска" и "Кирил Попов", а неофициалната среща се състоя вчера в 18:00 часа пред бар "СандъкЪ".

Собствениците на сградите не желаят улиците да се превръщат в пешеходни зони, защото това ще затрудни паркирането на автомобилите им, заявиха те на срещата, на която присъстваха зам.-кметовете Димитър Кацарски и Амелия Гешева, кметът на район „Централен” Георги Стаменов и представители от администрацията на общината. Те споделиха, че сега е нвеъзможно да се спират пред домововете си, какво ли ще бъде ако съвсем се затворят всички улици. 

Хората от бизнеса пък поискаха улиците да станат пешеходни заради човекопотока. "Ние също няма къде да паркираме, трудно ние е да зареждаме магазините си, но се опитваме да се справяме по някакъв начин", опонираха предприемачите, които не пропуснаха да споменат, че след настъпилите промени и истерията покрай Капана цените на обектите и наемите са скочили двойно и тройно.

На срещата почти се стигна до бой между двете страни, като пловдивчаните трудно комуникираха едни с други. Да решат казуса не успяха и представителите на властта, като единствено кметът на район Централен спомена, че има идея да се обособи специален паркинг в района, което също не бе добре прието от жителите в Капана. 

Иначе от началото на седмицата улиците вече са в процес на ремонт, като багери разкопаха паветата, за да ги подготвят за пешеходни зони. 

Още за споровете в Капана и премахнатата украса от сградите в квартала преди 10 дни може да видите ТУК

Снимка: glas.bg

Вашият коментар