Коматево се събуди! (ВИДЕО и СНИМКИ)

Над 300 жители на Коматево блокираха изцяло околовръстното шосе на Пловдив

Първоначалните планове за пресичане само на зелено преминаха изцяло в затваряне на кръстовището при отбивката за Първенец. Стана ясно, че малко преди 18:00 часа днес те получиха от Административния съд разрешение за тези свои действия. Въпреки разрешението обаче полицията и общината чрез административни хватки се опитаха да им поречат, както се случи при предишните два протеста. Гражданите обаче затвориха кръстовището за близо час, но въпреки това пропускаха линейки и автомобили. 

Протестът, който е насочен главно към нехайството на Община Пловдив и блокирания близо 2 години квартал , не мина без инциденти. Блезници щракнаха на младо момче на видима възраст около 16 години, което е подгонило авотмобил, който е пробил блокадата. Момчето пък, което вчера бе пометено от автомобил – Златомир Шопов, е попитал полицейските органи, защо и вчера, когато бе пометен от кола, не са се намесили така. Това е накарало униформените да му поискат документите за проверка и след като той ги е представим му е казано, че трябва заедно с тях да отиде до районното, за да бъде извършена проверка, информира сайта glas. 

На втория протест Златко бе блъснат от автомобил

но органите на реда заявиха, че той трябва да подаде жалба, за да може този, който премина през краката му, да бъде издирван и задържан. Днес обаче се оказва, че само заради разговор с полицаи и въпрос към тях, Златомир се озова в районното, където от 1 час чака документите му да бъдат проверени.

Коментари:

"Действията на полицията днес бяха с цел да ни стреснат и да ни накарат да се откажем да търсим правата си. Аз лично няма да се откажа и искам докажа, че днес ме закараха в районното за проверка на лична карта, а не съм бил арестуван. Така че не трябва да се стреска ме и да се отказваме", сподели младежа, след като бе освободен.

"Браво на всички, които излязоха и показаха своята позиция .Искрено се надявам ,промените в последния момент, да не доведат до глоби на учредителите на сдружение ,,Коматевци за Коматево". Хубаво би било да разберем, как в края на работния ден – Община Пловдив променя решение на Административен съд, целейки единствено да дезорганизира и създаде объркване. В крайна сметка, Коматево не спи, г-н Тотев. Аз утре пак съм там-на зелена светлина", написаха хората в официалната група на протеста.

Вижте видеото с дрон заснето от AirCam:

Повече за ситуацията в Коматево може да прочетете ТУК

За автора

Вашият коментар