Криво огледало: Джеки Чан рекламира Пловдив на световен форум, чакаме Вин Дизел

Световноизвестната звезда Джеки Чан направи неочаквана реклама на Пловдив по време на връчването на годишните награди на международен транспортен форум

Чан беше сред гостите на събитието, когато в отговор на журналистически въпрос сащиса присъстващите с признанието, че за него Пловдив е градът, който трябва да спечели наградата през следващата година.

Знам, че ви изненадвам, но наистина мисля така. Вие не знаете какво буквално значи "Час пик" по пловдивските улици! Там всичко е изпреварило времето си. "Умните светофари" реално са самостоятелно действащ Изкуствен интелект, който не се подчинява на заповеди от контролна кула, а решенията му зависят от това от коя посока ще дойде най-звучната псувня, което той възприема като голяма опасност за възможен физически контакт и реагира незабавно.

Местните са културни и симпатични хора, но трафикът по техните улици и булеварди ги превръща в мутанти. Вече знам откъде е дошла идеята за "X-Mеn". Някой от сценаристите на филма е бил там на почивка или културен туризъм и е попаднал в задръстване. 

На въпрос дали би снимал продължение на "Час пик" в Пловдив, Чан отговори, че би го направил с удоволствие, а филмовата компания би спестила страшно много средства, ако е умна и използва автентични декори и реални случки от пътното движение. Няма как да спреш на червено на годините на Фродо, да тръгнеш на зелено като Гандалф и това да не направи впечатление.

Вече разбирам защо именно в България снимаха "Непобедимите"

Очаквам това да е само началото и скоро Холивуд да бъде история. Бъдете сигурни – там можете да снимате всичко, при това с любителска камера. От "бързи и яростни" до "междузвездни войни" – това е ежедневие и го наричат айляк. 

Аплодирам изказването на г-н Чан, заяви по-късно ресорният кмет по културата на Пловдив, самият аз много добре знам колко успешно могат да бъдат съчетани култура и транспорт. Дано това негово изказване повлече крак и скоро привестваме Вин Дизел и Люк Скайуокър на пловдивска земя.

ВАЖНОНовата ни рубрика "Криво огледало" е хумористична и не цели да обиди никого, а да ви накара да се усмихнете.Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват "Криво огледало", защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

Всеки от вас може да изпраща до редакцията ни забавни коментари на мейл – news@mediacafe.bg, като най-добрите от тях ще публикуваме в "Криво огледало".

За автора

Вашият коментар