Пловдивчани спечелиха международна награда за Събитие на 2014-та (СНИМКИ)

Move week 2014 стана "Най-добрата кампания" на Европа за изминалата година.

Те вдигнаха 38 държави да спортуват една седмица, като зад това стоят млади хора с много силен дух

Гордостта за България и Пловдив трябва да е голяма днес, защото организатори и представители на събитието за цяла Европа са пловдивчаните от екипа „БГ Бъди активен“. Те заслужено бяха наградени не с една, а с цели две международни признания от Eventex на специалната церемония в София, провела се вчера вечерта.

В началото на наградите в хотел "Rainbow Plaza" Ласка Ненова дръпна със силен старт пред останалите организатори на събития, които бяха дошли в София чак от Бразилия, Холандия, Англия, Франция, Германия, Америка и др.

Тя прие поздравления за признанието за „Най-добра кампания“ за NowWeMOVE Bulgaria 2014 и бе попитана, коя е агенцията, която се занимава с организацията на това огромно по мащаби събитие, при което младата пловдивчанка само се засмя и сподели, че такава няма, а всичко се прави от амбициозни млади хора. В категорията спортистите се пребориха с тежката конкуренция на Mtel и Berserk 2014 

Екипът на БГ Бъди Активен грабана и второ място за "Най-добра куза" с Move week Bulgaria, което стимулира младите хора, а и не само, да се грижат за своето здраве .Победител в тази категория стана Асоциация на хората, живеещи с псориазис, а трети се наредиха от Сдружение "За нашите деца".

„Най-хубавото е, че спечелихме признанието на огромното международни жури (вижте тук). Това страшно много ме мотивира да продължа да работя, защото виждам, че усилията ни да въвлечем повече младежи да се грижат за здравето си има своя успех“, сподели известната пловдивчанка Ласка Ненова веднага след награждаването за mediacafe.bg.

Събитие на годината в европейски мащаб стана холандската организация на "Turn on the Lights 2014", в което се включиха 5 от големите холандски градове. За 7 години от се разрастна от частно рекламно събитие до събитие с международни размери, което се организира в същия духа коледен Лондон и просвещението на Шанз-Елизе в Париж.

През изминалата година награда за "Културно събитие на 2013-та година" бе връчено на органиазторите на "Нощта на музеите и галериите" Веселина Сариева и Виктор Янков, а подгласник стана Sofia Dance week, който от две години се провежда в Пловдив. 

Събитието, което се организира за 7-ма поредна година награждава най-добрите международни събития, които въвличат стотици хиляди хора в обща кауза. Заедно с награждаването, международни лектори от цял свят презентират новостите в технологиите и организацията на събития на специална конференция, която продължава два дни в Info Еxpo Center.

Очаквайте специално видео от победата на Move Week с Ласка Ненова и Биляна Милева.

Повече за Европейския координатор Ласка Ненова може да прочетете ТУК.

СНИМКИ от Седмицата на движението в Пловдив и най-дългото хоро вижте ТУК.

Вашият коментар