Спират състезателните права на Детето Чудо от Пловдив

На детето чудо – Лиляна Георгиева може да й бъдат отнети състезателни права, информира сайта на вестник Марица

Сигналът идва от родния й клуб СКЛАТ „Тракия“, който Лили представляваше от първия си ден на пистата

Европейската вицешампионка на 1500 метра за девойки Лиляна Георгиева не е със спрени състезателни права информира днес Българска федерация по лека атлетика (БФЛА).  

Бегачката в момента е атлет на клуб Тракия-Пловдив и има право да се състезава с екипа на този отбор. Лили обаче се е разделила с дългогодишната си треньорка Радмила Станкович, която е към Тракия-Пловдив. Сега Детето-чудо иска да се състезава вече за Актив 2013-Пловдив. Според правилата на БФЛА смяна на клубната принадлежност по време на годината се извършва с позволение на настоящия клуб (картотеките са едногодишни и важат до края на календарната или до 2018 г. в случая).

Двата клуба днес са били изслушани по казуса от комисия от БФЛА и са дали обещание, че в най-скоро време ще се срещнат, за да обмислят как да разрешат спора за правата на Георгиева. В същото време, комисията също ще изготви становище към Управителния съвет на БФЛА, който също може да вземе решение.

По рано днес излезе информация, че от родния клуб на спортистката са настояли за ограничителната мярка на най-талантливата си състезателка, след като бегачката на средни разстояния отказала да тренира повече при треньорката си Радмила Станкович. От известно време Лиляна се готви на доброволни начала при Недялко Боруков от клуб „Актив 2003“. 

Като причина за развода със Станкович младата състезателка посочила застой в постиженията, липсата на перспектива и напрежение между двете, пише ежедневника.

Последвали няколко срещи на Лили с представители на клуба, федерацията по лека атлетика и дори с министъра на спорта Красен Кралев. Всички опитали да я убедят да продължи да се състезава за СКЛАТ „Тракия“, като от федерацията  предложили да започне подготовка при специалиста във високото спортно майсторство Димитър Василев. Той бе треньор на Даниела Йорданова – последната ни състезателка на световно ниво в средните бягания.

Лиляна Георгиева обаче не се съгласила, защото искала да продължи да живее в Пловдив, а Димитър Василев не работи под тепетата.

Вашият коментар