Фестивалът за здравето: „Как да си отгледаме супер мозък“ (СНИМКИ и ВИДЕО)

Как да създаваме лечебни приказки за деца, как сами да си направим паста за зъби, как да си отгледаме супер мозък, успешни методи за лечение на неизлечими болести – това са само една малка част от най-интересните теми, които предизвикват интерес на предстоящия фестивал за здравето в Пловдив. 

Фестивалът „Здравей, Здраве!“ ще се проведе на 6-та поредна година. Той ще се състои на 25 и 26 април (събота и неделя) в "Дом на техниката", а  доста голяма част от програмата ще протече на открито – в Градската градина.

Тази година мотото на фестивала на здравословния живот е "Единни, осъзнати и щастливи, като капки жива вода". Именно, обединени от това мото, организатори, екип и доброволци се мотивират да организират всичко съвсем доброволно, единствено и само с цел споделяне на знания и умения в полза на обществото.

Здравето е лична кауза за всеки един съвременен човек. Всеки сам трябва да се грижи за най-важното за него. Това е не сaмо негово право, негов избор, но и лично задължение“, споделиха организаторите на специалната пресконференция със зам.-кмета Петър Зехтински.  

В програма „Движение“ са включени капоейра, функционална тренировка, йога, модерни танци, народни танци, детски игри, уроци по салса, пилатес и още много интересни прояви.

Като лектори и презентатори, участват около 85 утвърдени имена, тази година забележително е участието на практикуващи лекари, чийто дял значително нарастна. Предвидена е кръгла маса с професионална дискусия на лекари и холистици търсещи допирни точки и взаимодействия за обединяване на традиционната и нетрадиционна медицина.

Програмата на фестивала  предвижда над 100 лекции, работилници, спортни прояви, занимания с деца, културни събития, изложение на здравословното хранене, прожекции, концерти и др., обхващащи вниманието и ангажимента на широк слой от обществеността на Пловдив и страната.  

Гражданите и гостите на града имат свободен, безплатен достъп. Програмата тече тази година в 7 зали, няколко фоайета и тераси, на които са разполагга изложението със здравословни продукти, спортната програма в алеите на градската градина. Това дава възможности за над 500 човека да бъдат ползотворно ангажирани в един и същи момент.  

 

Организатори, екип и лектори наброяват над 100 човека, които участват напълно доброволно и безвъзмездно в подкрепа на каузата за здравословен и благополучен живот. 

Mediacafe е основен медиен партньор на събитието за поредна година.

Вашият коментар