Онлайн дискусия за доброволчеството организира MoveBG

Какво е всъщност да си доброволец и защо доброволстваме? Какво ни кара да търсим начини да помогнем, без дори да са потърсили помощта ни?

2014 беше една трудна за България година от гледна точка на природни бедствия. Големите наводнения в цялата страна оставиха много хора без покрив и имущество. Държавата, в тежко финансово положение, не можеше сама да се справи с нуждите на хората от бедстващите региони. За щастие точно в такива моменти се проявява силната човешка солидарност на българите. Стотици хора се притекоха на помощ по места и още хиляди дариха пари, дрехи и имущество на пострадалите.

Но освен тези сърцати българи, които дават каквото могат от себе си за хора в беда, има и други – онези, които доброволстват за различни каузи. Онези, които имат постоянната нужда да правят добро, без да търсят нещо в замяна. Те са много и са сред нас.

За всички тези хора с добра воля – доброволците, ще си поговорим в четвъртък, 20.11. от 19:00 в Дома на MoveBG.

Наши скъпи гости ще са:

– Тихомира Методиева /Tihich Tihichat/ – член на НАДРБ 'Национална асоциация на доброволците в Република България" и доброволец 'бедствия и аварии' към Столична община.

– Павел Кунчев – съосновател на платформата за доброволчество TimeHeroes.org.

– Вера Кирилова – Национален Алианс за работа с доброволци /НАРД/, мрежови координатор и координатор на няколко проекта, свързани с филантропия сред ученици и здравно образование.

Модератор на дискусията ще е Иван Бондоков, мрежови координатор на MoveBG и координатор 'Работа с доброволци'.

Може да се включите с въпроси и коментари във Фейсбук събитието или да коментирате по време на дискусията на канала в youtube: MoveBG.

Желаещи да присъстват на живо в студиото могат да ни пишат на contact@movebg.com, като ви уведомяваме, че местата са ограничени!

Може да следите дискусията на живо през ютуб след 19:00 часа тук:

Вашият коментар