Организират семинар за доброволци в спорта

За първи път в България ще се проведе семинар на доброволците в спорта. Събитието е организирано от „Асоциация за развитие на българския спорт” (АРБС) и ще бъде в рамките на пет дни от 22 до 26 април в София.

В срещата ще се включат 50 души от цялата страна на възраст от 18 до 30 години, като организаторите ще им покрият разходите за изхранване, настаняване и транспорт, като мероприятието е финансирано по програма „Младежта в действие” на Европейската комисия.

Участниците ще имат възможност да присъстват на лекции на представители на националната и местна власт, народни представители, спортни ръководители, експерти  и предподаватели в НСА, както и да се запознаят с практическата част от подготовката и организацията на спортно състезание.

„Сред участниците имаме представители на много спортни и неспортни организации, настоящи и бъдещи доброволци, млади предприемачи в сферата на спорта, учители, студенти. В това многообразие няма да е лесно да постигнем задачите, които сме си поставили, но пък ще изградим у младежите мрежа из цялата страна за разпространение на доброволческата идея.”, каза Йоанна Дочевска от АРБС  

Младежите ще участват активно с дискусии и ще имат възможност да дадат идеи и предложения за промени в нормативната уредба и съществуващите практики в доброволческата дейност.

За автора

Вашият коментар