Рафи и Едит с концерт за 12-годишно момче от Тракия

На 24-ти и 27-ми април в район Тракия ще се състоят две благотворителни инициативи в подкрепа на 15-годишния Георги Георгиев, който страда от прогресивна мускулна дистрофия тип Дюшен.

На 24 април /неделя/ в 9:30 часа, на Цветница, пред църквата „Свето Преображение Господне“ в район „Тракия“ близо 50 деца – съученици на Георги от СОУ „Св. Седмочисленици“ заедно с техни приятели от СОУ „Софроний Врачански“ ще се превърнат в живи стативи.

Всички те ще държат рисунки на дечица от десетте детски градини в района, които рисунки ще бъдат заплащани на символична цена по- желание на хората. Събраните средства от благотворителната акция ще бъдат дарени за лечението на Георги в Израел.

На 27 април (сряда) ще се проведе благотворителен концерт Великден за Георги в подкрепа за каузата "Надежда за Георги". Началото му е в 17:30 часа пред паметника Кан Крум в район „Тракия“. На сцената ще се качи първо пловдивчанката Едит Унджиян, която ще подгрее публиката за вечно усмихнатия Рафи. 

Родителите на Георги благодарят за организацията на кмета на район „Тракия“ г-н Костадин Димитров, на Женя Петкова, на Валя Младенова, на директорите г-жа Парашкевова и г-н Рисков и на всички деца от СОУ „Св. Седмочисленици“ и СОУ „Софроний Врачански“.

Георги страда от прогресивна мускулна дистрофия тип Дюшен-генетично заболяване ,което се характеризира с прогресивна слабост на мускулите.Това състояние е свързано с липсата или недостига на протеина дистрофин,който изгражда мускулните влакна и резултатът е,че умират мускулни клетки,които не се възстановяват.

Физическото състояние на детето се поддържа с ежедневни рехабилитации. Тъй като класическата медицина не предлага лечение на това заболяване, майката на Георги се обръща към центъра за биокорекция в Израел и получава оферта за експериментална терапия. В медицинско становище, изготвено от д-р Соткова – детски невролог, се посочва, че за Георги е препоръчително лечение чрез биокорекция по метода на проф. Василиев в Израел. Целта на семейството в момента е да набере 12 500 евро за лечение на Георги чрез биокорекция в Израел.

Ако искате да помогнете на Георги, можете да го направите като изпратите дарителски смс на номер 17 777 с текст DMS GEORGI или изпратите средства на посочената банкова сметка:

  • BG95PRCB92301048584010
  • BIC/PRCBBGSF- ProCredit Bank
  • Титуляр:Георги Георгиев
  • PayPal hope_for_georgi@abv.bg

За автора

Вашият коментар