Ранобудните студенти: Май всички не сме добре с главите

Изглежда всички не сме добре с главите, щом правим тези неща. Така един от Ранобудните студенти – Ивайло Динев коментира изтеклото в медийното пространство писмо до депутатите да разпространяват, че окървавеният студент Александър Попов "не е добре с главата". Протестиращите организираха пресконференция по повод събитията от 12 ноември, като осъдиха действията на полицията и за пореден път повториха, че смятат това правителство и този парламент за достатъчно компрометирани да преустановят работата си, че няма да създават партия и че никой не им плаща.

Коментира се, че ни дават по 700 лева за снимки и видео на окървавени хора, заяви Цвета Дойчева от НАТФИЗ. Напротив – на нас никой не ни плаща, а ние плащаме с нашите лица, с нашето време, с младостта си, добави тя.  Дойчева говори и за контрапротеста, като оцени като безценен моментът, в който ако се опиташ да се присъединиш към контрапротестиращите ти казват, че не може, защото не си в списъците.

Законът за МВР се нарушава постоянно от служителите на МВР, добави Кирил Чуканов. По думите му той е бил търсен от двама полицейски инспектори в дома му, за което е съобщила майка му. Те обаче нито се легитимирали, нито обяснили адекватно защо го търсят. Същото се случило и с Манол Глишев, като в неговия случай полицейските служители се легитимирали като "Иванов" и като "Петров". Това е куриозно и ни напомня за едни други времена, заяви Чуканов.

Студентите продължават с окупацията на Софийския университет, както и с протестите пред Народното събрание. Днес, 15 ноември, те отново ще блокират сградата на парламента по време на парламентарния контрол.

Вашият коментар