Арт-фест „Галактически инкубатор“

Над 30 артисти от различни точки на България, а също и двама гости (от Франция и Румъния) представят своите проекти на арт-фестивала „Галактически инкубатор“, който ще се проведе в сградата на кино „Космос“. Експозиция от визуални творби, включваща инсталации, живопис, фотографии и видео, ще бъде разположена на двете нива на сградата и ще остане открита за публиката през цялото времетраене на фестивала. Представен ще бъде за първи път също и визуално-изследоватеският проект ".gif-архив" – селекция от гиф-арт идеи на петима български артисти, работещи в сферата на нет-арта и медийните изкуства.

Фестивалът стартира на 16 ноември от 15 часа в кино „Космос“. Сценичната програма започва в 17.00 ч. с няколко представления – "farruca" (танц), "Лууп поезия" и музикално-експерименталния проект "E.U.E.R.P.I.".  От 19.00 ч. с изпълнение на живо се включва трип-хоп бандата "Atarna", последвана от етно-аналоговите импровизации на "Teeth of Divine" + "Лоши петли", неповторимият звук на "Ultra Fuels" и kosmos-electro селекцията на YvesO.

Входът за фестивала е доброволно дарение.

Организатор на събитието е eXAF.org.

Арт-фест "Галактически инкубатор" се осъществява с подкрепата на "Колектив Кино Космос", Общинска фондация "Пловдив 2019", Upside Down, Чаената къща в Пловдив, Color print, "Грамофон" бар и "Грамофон"  хостел.

За автора

Вашият коментар