Връщането на пушенето – Крачка назад!

Пушенето след 22:00 часа ще бъде позволено във всички заведения и нощни барове догодина. В часовете, в които хората масово се хранят, няма да се разрешава "бълването" на дим в закрити заведения. Ето на какви коментари попаднахме по този повод:
  • "Ако сега отмените пълната забрана, това ще е сигнал за непоследователност и безпринципност. А след няколко месеца пак ще искат още нещо друго да се отмени и така до къде? Аз пък искам да се отменят данъците!!!"" Нека правителството седи зад решенията си, а не да си сменя мнението като прогноза за времето. Аз лично съм против промяната в закона – за няколко месеца един пушач не съм чула да се оплаква, дори и сега , когато е по-студено, а не са малко тези, с които излизам и се забавлявам. И преди да сте направили някоя поправка се уверете че сега закона се спазва, защото съм била свидетел как се пуши и сега в заведения и никак не е приятно за 90% от хората там – и то заради един-двама, за които закона не важи. Българска му работа"
  • "Новата поправка е един АБСУРД! И ние както винаги ще си останем в Абсурдистан, а не в Европа!Как в цяла Европа не фалираха заведения след забраната за тютюнопушене, само у нас "фалират"?! Излезте една нощ и вижте – всички големи столични заведения са пълни до шевовете и опашки желаещи да влязат. Фалират малки, мръсни дупки, които имат 3-4 маси за кварталните пияндета. НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ това да се случи, защото после ще излязат ресторантьорите, собствениците на сладкарници и т.н. и ще протестират, че и 22:00 им е късно за начало на тровенето. Не отваряйте тази врата отново. Оставете я затворена, както направи цяла Европа, САЩ, Канада и целия цивилизован свят!"
  • "Аз съм против! Разбирам пушачите, искат си тяхното. Да оставим настрани колко е вредно за всички. Толкова ли не им пука обаче на тия хора, че се умирисват на цигари… и то ужасно 🙁 Дрехи, коси , кожа … как ви е приятно бе хора ? Аз като се прибера след бар и като умириша целия апартамент си е направо ужас. И трябва ли всеки ден да пускам пералня ? Да не говорим , че нито един клуб във Варна няма ефективна вентилация и залите си стоят димни все едно сме в пустинята…. А това , че правителството е съставени от гъзоблизци и плужеци е съвсем друг въпрос
  • "Срам ме е , че съм се родил в тая държава. Това мисля. Не може да се показва такава нерешителност и слабост."
  • Много лошо!!!!!!!!……………..Всеки който има малко себеуважение, след като е взел дадено решение е редно да го отстоява докрай. Винаги ще има противници и провокатори, но е крайно време Българинът(Бай Ганьовеца) да разбере, че трябва да спазва законите и забраните. Това се прави за доброто на хората и честно да кажа не съм видял заведенията да са по-малко празни, просто са с по-чист въздух:))))"
  • "Какво мисля ли ? Огънахте и изгубихте идентичността си заради шепа хора ! Видяхме протести за Витоша- огънахте се !В този – също ! То,има ли някъде където да не направихте това ?! Затова е и този спад на доверието към вас ! Не разчитайте на изграденото от вас и това да ви донесе полза на изборите ! Хората искат да се запази идентичността и целите на една партия за благото на всички ! Не знам какви съветници имате и хора около вас,но …-тази партия залязва ! Вината е само във вас ! Няма я тази решителност и размах с която дойдохте ! Притопиха ви ! Изгубихте самоличността си ! Ще изгубите и изборите и дадете властта на социалисти,които са десет пъти по-безобразни от Вас ,но …- съхраниха наглостта и идеите на партията си ! Даже ,хъса им е същия ! Жалко! Аз съм меко казано – разочарован,макар отново да имате моя глас на предстоящия вот ! Това ще е само заради това,че съм против Социализма ! Всичко най-добро !"
  • "крачка назад към Африка" "Тангото е класически танц – две напред, една назад…"
Mediacafe.bg застава на позиция против промяната отново на закона и против тютюнопушенето в заведения, било то и след 22:00 часа.
Припомняме, пълната забрана за пушене на закрити места влезе в сила у нас от 1 юни 2012 г. Тя важи и за училищни дворове, детски площадки, тротоари на детските ясли и градини, площадки за игра, както и по време на събития за деца и ученици, които се провеждат на открито. Забранено е пушенето на стадиони и спортни обекти, както и в летни кина и театри, когато има спортни и културни прояви. По изключение се допуска пушене в обособени самостоятелни помещения, разположени в сградите на летищата.
 

Вашият коментар