Beck’s в полза на обществото

Повече от 2000 тона стъкло ще отпаднат от производствените процеси в пивоварната AB InBev през следващата година. Това трябва да доведе до спестяване на почти 2000 тона CO2. Цялата „магия“ ще се случи благодарение на новите леки бирени бутилки, дело на творците на бира.

275-милилитровата Beck’s, популярна в Европа, и някои други марки на пивоварната, вече идват в шишета, които са с 20 грама, тоест с 11 на сто по-леки в сравнение с предишните бутилки.

Този сериозен ход е част от заветната цел на пивоварната да стане „Най-добрата бирена компания в един по-добър свят“. В рамките на тази инициатива фирмата си постави серия екологични цели през 2009 г., включително намаляване на използването на вода до рекордното за тази индустрия ниво от 3,5 хектолитра вода за всеки хектолитър производство. Сред приоритетите на компанията са и намаляване на потреблението на енергия и на въглеродните емисии с 10% на хектолитър от производството, а също така и увеличаване на нивата на рециклиране до 99%.

Пивоварите  твърдят, че вече са намалили емисиите на парникови газове с 11,5 на сто, което съответства на заложения план, и се очаква да обяви по-нататъшния си напредък по зелените си цели през първото тримесечие на 2013 г.

Друга марка на AB InBev – Stella Artois – стана първата марка алкохол в тази индустрия, за която е подписано споразумението Кортолд – набор от доброволни ангажименти за подобряване на ефективното използване на ресурсите и намаляване на въздействието върху околната среда.

 

beks02

 

 

Вашият коментар