Васил Тосков от МУ – Пловдив стана Студент на годината 2012

Вчера се проведе ежегодното награждаване на Студент на годината в 3 зала на НДК в София. Класацията е в подбор от 51 университета от цялата страна и се организира от НПСС за шеста поредна година. В нея станаха ясни 14 победители от различни области на образованието, като най-големия приз за поредна година отиде в Пловдив този път при студента по медицина Васил Тосков. (Вижте всички победители тук.)
По време на събитието на сцената се качваха един след друг поп звезди  като Графа, Криско, Теди Кацарова, Дамян Попов, Десс, Кристо, Рафи, Тодор Гаджалов, Dj Diass, Deep Zone, Дивна, Богомил, Бобо, Voice of Boys, Ангел и Моисей, Лора Караджова, Маги Джанаварова, Играта и Лео, Сани Алекса, Били Хлапето, Цвети Радойчева и още много други.
Наградата „Студент на годината” се дава в 10 области на образованието – педагогически науки, хуманитарни науки, социални, стопански и правни науки, природни науки, математика и информатика, технически науки, аграрни науки и ветеринарна медицина, здравеопазване, изкуства, сигурност и отбрана.
Членове на журито тази година бяха: проф. Сергей Игнатов (председател жури), Десислава Атанасова, Ангел Георггиев (НПСС), Вежди Рашидов, Тотю Младенов, Йорданка Фандъкова, Ирена Соколова, Владимир Ташков, Максим Бехар и Пламен Вушев.Победителят получи за награда стаж в Япония и работа в престижната болница Токуда в София.
Награди бяха връчени още за Чуждестранен студент на годината и За принос в развитието на националните студентски политики, изграждащи имиджа на НПСС.
student2012-2013
ПОБЕДИТЕЛЯТ
Васил Тосков изучава „Медицина” в Медицински университет Пловдив, втори курс. През изминалата година е автор е на три научни презентации: „Забравеното изкуство на човешката дисекция в Александрия и неговите постижения в контекста на древногръцките традиции” от конкурса „Наука и младост”, „Пациентоцентричният модел във взаимоотношенията лекар-пациент и проблеми в неговото осъществяване” от студентска конференция „Mens Agitat Molem” (2012), „Ракът – перфектната еволюция”от конференция „Защита на научни образи” към Катедра по биология, МУ-Пловдив.
Статиите са включени в сборници с научни съобщения. Има публикация в официалното списание на Европейската асоциация на студентите по медицина, където участва като коректор. Развива практическите си умения в областта на клиничната медицина чрез участие в летните училища на Университета в Антверп (Белгия), Университета в Манчестър (Обединеното кралство).
Участник в редица конференции по спешна медицина, сред които „Траума 2012”, организирана от Imperial College School of Medicine.

 

*Националният приз “Студент на годината” има важна и основна цел да подпомогне процеса за повишаване качеството на Висшето образование чрез

1. Придобиване на допълнителни знания чрез участие на студентите в извънаудиторни занимания, научно-изследователски проекти и международни конкурси;

2. Реализиране на придобитите знания и трамплин за кариерното им развитие;

3. Популяризиране на постиженията им сред цялото българско общество, включително работодателите, често поставени пред труден избор;4. Ускорено приобщаване на чуждестранните студенти в България;

5. Основополагане на европейското мислене сред младото поколение;

6. Поставяне на образованието на по-горно стъпало в йерархията на обществените интереси;

7. Трайно повишаване уважението и самоуважението на преподавателите към продукта на висшите училища и към самите себе си;8. Популяризиране на студентското самоуправление в Република България.

 

 

student_na_godinata_2012

 

Вашият коментар