Над 80% от местата в УХТ вече са заети

Приблизително 80% от приетите на първо класиране студенти в Университета по хранителни технологии заеха своите места, като се записаха, съобщи зам.-ректорът по учебна дейност и академичен състав доц. Христо Спасов.

Утре на сайта ще бъде обявено второто класиране, а записването след него ще е от 13 до 15 юли.

Най-малко са свободните места в направление „Хранителни технологии“ , където редовна форма по държавна поръчка са се записали 84,5% от приетите, а в задочна – 83,6%. На 100% са запълнени бройките в „Туризъм“ за задочници, все още 20% от редовните места са свободни.

В направление „Общо инженерство“ със специалности „Индустриален мениджмънт“ и „Индустриален бизнес и предприемачество“ местата за задочно обучение са изцяло заети, а за редовно са 63%.

Сериозен е интересът и към „Компютърни системи и технологии“, където са записани 90 на сто от класираните, посочи доц. Спасов.

Продължава приемът на документи за незаетите места – те могат да се подават на място или online .

Тази есен университетът стартира обучение по нова магистърска програма –  „Управление на човешкия капитал“. На последното заседание на Академичния съвет бе утвърден учебният план, по който ще се провежда обучението. Кандидатстването по нея и по останалите магистърски програми започва на 1 септември, отбеляза доц. Спасов.

За автора

Вашият коментар