5 момичета от Пловдив представляват града в състезание при бедствия (ВИДЕО и СНИМКИ)

Отборът на СОУ „Свети Седмочисленици“, който е съставен изцяло от момичета от 7-ми клас спечели Областното състезание „Защита при бедствия, пожари и бедствени ситуации“, който се организира на национално ниво за поредна година в България. Всички състезатели трябва да преминат през няколко етапа на състезанието – първо да се справят с тест от 30 въпроса, след което решават реален казус по дадено бедствие и се впускат в различни центрове на аварии и всичко това трябва да е направено за определено време.

„Станахме първи при представителите на 13 общини от област Пловдив за поредна година. Общо се справихме с 25 отбора от различни училища в двата етапа до тук и на 5-ти юни ще се състезаваме на републиканско в комплекс „Слънчев бряг“. Това е четвъртото ни участие от 2003-та година на такова ниво“, похвали се треньорката им Стоянка Войводова.

„Всеки отбор в нашето училище има по една година, за да се представи достойно. Радваме се, че имаме стабилна основа от изминалите поколения, които винаги са били на първо и второ място в областта. Това мотивира учениците ни още поече, особено като виждат медалите на батковците им на витрината на входа на училището. Следващият випуск, който идва (в момента 6-ти клас) е съставен пък изцяло от момчета“, допълни още госпожата при визитата на екипа ни в квартал „Тракия“.

Гордите момичета пък не скриха медалите си от камерата ни. Капитанът им Венцислава Аплакова сподели, че първо са много добри приятелки и се разбират много добре в училище и на тренировки. В това се крие тайната им на успеха.

„Трябва да сме подготвени за всякакви ситуации, защото виждате какви бедствия ни спохождат“, допълниха ученичките в един глас.

Вижте повече за успеха на Венцислава Аплакова – капитан, Жана Димитрова, Румяна Иванова, Емилия Гулимова и  Димитрия Урумова от следващото видео.

 

За автора

Вашият коментар