FutureU представи първото си събитие под тепетата (СНИМКИ)

Нa 4-ти ноември се проведе първото събитие на младежкия  проект FutureU с тема "Моят избор=Моето бъдеще" 

Шестима млади вдъхновители с различни професии представиха спецификата на работата пред ученици си в голямата АУЛА на ТУ София – филаил Пловдив

Лекторите запознаха бъдещите кандидат-студенти с пътя, който са изминали, докато открият своята професия мечта и споделиха изпитанията, които са срещнали по пътя си

"Радвам се, че бях част от това прекрасно събитие с млади и мотивирани хора. Подкрепям организацията на подобни форуми с цел професионално ориентиране, защото са чудесно място за придобиване на информация и създаване на контакти. Ще се радвам проектът да придобие по-голям мащаб и популярност сред младежите", сподели младия лекар Венцислав Радков.

"Аз, като човек който е посетил много събития, и благодарение на които бях мотивиран да започна да се занимавам с това което обичам с две ръце подкрепям организацията на такива. За последните 2 месеца два пъти стоях на сцената пред ученици и техните въпроси наистина показват техният хъс да научават нещо ново. Вярвам в подобни каузи, защото дори на един човек да променим бъдещето – то ще си струва. Искам да поздравя всички хора които са замесени с FutureU, за вложеното време и усилия", каза Стоян Костадинов, програмист в DevriX.

"Видях едни отворени хора в лицата на млади, надявам се и успешни скоро, пловдивчани, а на една такава конференция това е изключително важно", допълни Ясен Георгиев. 

"Изключително съм радостна, че бях част от събитието FutureU. Да бъдеш част от събитие като FutureU e вдъхновяващо и да бъдеш лектор и участник. Много е зареждащо да се запознаеш с младото поколение и да се вдъхновиш от техните мечти. Защото виждаш себе си преди години", сподели друга лекторка Елена Стаменова.

По време на обедната почивка се проведе  интересна игра с цел сближаване на участниците. Чести теми на дискусиите между лекторите и младежите бяха социалния капитал и възможността за реализация. Лекторите ни разбиха някои от митовете за следването в чужбина и силно насърчиха продължаването на образованието.

Повечето от участниците споделиха след края на кариерния ден, че събитието ги е вдъхновило, а на някои дори е променило възгледите за бъдещето. 

Следващото събитие предстои да се случи в началото на 2018 година и ще бъде под надслов „Живи книги“.

Повече за младежкото начинание може да видите ТУК

Вашият коментар