Спорът за най-знаещите в ПУ е ясен. Биолозите отново първи (СНИМКИ от състезанието)

Как може да накараш едно сварено яйце да влезе през гърлото на бутилка?

Това не е сложен проблем, пред който е изправен Джейми Оливър или някой друг известен готвач, а финалният въпрос от състезанието „Аз знам повече“. 

Шестото издание събра многобройна публика в новата спортна зала на ПУ "Паисий Хилендарски", която се беше заредила с ентусиазъм и плакати в подкрепа на своите факултети. На 30 април, почти час преди обявеното начало, спортната зала на ПУ беше необичайно оживена. Нетърпеливи да докажат себе си, студенти от всички специалности трескаво преговаряха последни уроци. Речници и лекции се подхвърляха във въздуха с невероятна скорост.

Не, това щеше да се случи, ако не бяха подготвени. А нашите колеги бяха там, въоръжени с усмивки и добро настроение. Участниците грееха в светлозелени тениски, уверени в знанията си и дадоха всичко от себе си. Те отговаряха на въпроси от най-разнообразна тематика под звуците на Бон Джоуви, който тематично припомняше, че „животът си е мой“. 

Трябва да си призная, че въпросите на някои от факултетите, особено на физическия, ме накараха да се радвам, че не съм на мястото на участниците. Тази година и многознайниците в публиката не бяха малко – разгорещените спорове и подвиквания не липсваха, докато си провеждахме собствен конкурс от любителската скамейка. Организаторите бяха предвидили това и в паузите докато резултатите се изчисляваха от уважаемото жури, публиката също имаше възможността да докаже знанията си.

И тази година заветната купа за 1-во място взе Биологически факултет, следван от Факултета по кономически и социални науки на 2-ро място, а 3-то място беше отредено на Педагогически факултет. За победителите, организаторите от Студентски съвет бяха подготвили награден фонд от 600лв за 1-во място, 450лв за 2-ро място и 300лв за спечелилите 3-то място.  

За 1-вото място, спонсорите  Глобул, издателство „Летера”, „Жанет 45”, Езиков център „LinguaMundi”, ISIC, АПАО, Usit Colours, също изненадаха победителите, подготвяйкиим по една торбичка с изненади.
Партнори на събитието бяха Thefect и MediaCafe.

Битката за финала беше изключително оспорвана, а самите въпроси биха затруднили и всезнайкото Гугъл. Представяме ти кадри от самото събитие тук.

 

За автора

Вашият коментар