Студентите от ЕЛСА обсъждат правата на човека с водещи адвокати от Страсбург

Европейската асоциация на студенти юристи "ЕЛСА – Пловдив" организира семинар на тема "Типичните нарушения на конвенцията за защита правата на човека и основните свободи и неефективността на вътрешноправните средства за защита срещу тях". 

Лектори на събитието ще са специалисти с голяма практика по дела в Страсбург, а именно Михаил Екимджиев и Катина Бончева. представляващи една от най-дорбите кантори в България – адвокатско дружество "Екимджиев, Бончева и Черничерска". 

Събитието е с предварително записване /трите имена и курс/ до 3-ти декември /сряда/ на електронната поща на студентската организация – elsa_plovdiv@abv.bg. 

Дискусията ще се проведе на 5-и декември /петък/ в 53-та семинарна зала в Ректората на ПУ "Паисий Хилендарски" от 10:00 часа. 

Михаил Екимджиев е  шеф на "Асоциация за европейска интеграция и права на човека". Завършил Юридическия факултет на СУ "Климент Охридски" – магистър по право. Бил е прокурор в Районна прокуратура – Пловдив.От 1992 г. е адвокат в Адвокатска колегия – Пловдив. Като адвокат е обучаван по линия на Съвета на Европа и Дирекцията по правата на човека и Адвокатската колегия в Страсбург.

Още за студентската организация ЕЛСА можете да прочетете ТУК.

За автора

Вашият коментар