Учениците от Английската гимназия най-умни по биология и химия в Пловдив (ВИДЕО и СНИМКИ)

Четвъртият градски Quiz по биология и химия за ученици от грните класове се проведе този уикенд на територията на Медицински университет – Пловдив

Средно две трети от явилите се на състезанието после влизат като студенти в МУ, похвали се проф. д-р Виктория Сарафян 

Победител в състезанието стана отборът на Езикова гимназия „Пловдив”, последван с много малка разлика от отбора на СОУ „Св. Климент Охридски“. На трето място се класираха представителите на Националната търговска гимназия.

Това е втора победа за учениците от Английската гимназия, като имат и техните съученици от ЕГ "Иван Вазов". Конкуренцията от Руската гимназия обаче тази година не се яви заради друго състезание, но въпреки това борбата бе доста оспорвана. Първенците бяха наградени с макет на око, което пък те подариха на преподавателя си по биология. 

Съвместната инициатива за провеждане на викторина по биология и химия между ученици от 11 и 12 клас от пловдивските училища беше организирана за четвърта поредна година от Ротаракт клуб Пловдив – Пълдин и МУ-Пловдив и отново се радваше на голям интерес. Водещ на състезанието и таз година бе естествено най-добрият в тази област куиз-водещ Стефан Лозанов, който не спря да пръска настроение сред иначе сериозните кандидат-студенти.

Иначе точно 10 отбора със средно по 5 участника от 11-ти и 12-ти класове от пловдивските средни училища премериха знания по биологията и химията. Учениците от елитните гимназии СУ „Черноризец Храбър“’, ЕГ „Иван Вазов“, Езикова гимназия „Пловдив“, СОУ „Св. Климент Охридски“, СОУ „Св. Паисий Хилендарски“, Национална Търговска Гимназия, ФЕГ „Антоан дьо-Сент Екзюпери“, МГ „Акад. Кирил Попов“, ГХП „Св. Св. Кирил и Методий“ и СУ „П. К. Яворов“ повече от 4 часа размишляваха на доста трудни въпроси подготвени от екип от Медицинския универитет. 

Олимпиадата беше в пет основни и един допълнителен за капитаните кръга. Въпросите покриваха учебния материал по биологията и химия, изучаван в средните училища и бяха и образователни, и свързани с любопитни факти от съответните области. 

"За тази победа дължим много на нашите учители г-н Узунов и г-н Попов, като се радваме, че продължаваме традицията на гимназията ни да ставаме първи на подобни състезания. Помогна ни колективната работа и общите знания от училище ни помогна. Пожелаваме си след 2-ри юли всички да бъдем приети в Медицинския университет", сподели Здравко Иванов, ученик от 12-ти клас на Езикова гимназия Пловдив.

Ето какво споделиха победителите от Английската гимназия пред камерата на mediacafe.bg:

При откриване на събитието, приветствие към участниците отправи проф. д-р Виктория Сарафян – зам.-ректор по научно-изследователска дейност на МУ – Пловдив, като им пожела в близко бъдеще да бъдат приети за студенти в университета.

Преди началото на викторината, с пожелание за успех към учениците се обърна и д-р Любомир Паунов – главен организатор на събитието. Той благодари специално и на доц. Узунова, доц. Казакова, г-жа Гевезова, д-р Спаска Начева и Ивайло Мурджев. Станимира Петрова – президент на Ротаракт Пловдив – Пълдин, пък поздрави присъстващите в залата и представи накратко дейността на клуба.

Повече за победителите през 2017-та година може да видите ТУК

Фотограф: Дани Русев

Вашият коментар