111 магистър-фармацевти се дипломират във Факултета по фармация на МУ

111 студенти “Факултета по фармация” на Медицински университет – Пловдив ще получат своите дипломи за висше образование на образователно-квалификационна степен „Магистър“ с професионална квалификация „магистър-фармацевт“. Изпращането на деветия випуск ще се състои на тържествена промоция на 25 април, вторник от 11 часа в Дома на културата „Борис Христов“

От всички дипломанти 76 са български граждани и 35 – чуждестранни граждани.

С отличен успех от следването и от държавните изпити са 6 студенти. Средният успех от следването за целия випуск е добър 4.22, а от държавните изпити – добър 4.16.

Тържествената церемония ще се води от декана на факултета – проф. д-р Людмил Пейчев. Промотор ще бъде доц. Людмил Луканов – предишен декан на факултета и дългогодишен преподавател.

Магистър-фармацевт Даниела Алексиева Йосифова, която е първа по успех, ще отговори на словото на Промотора. Втората по успех – магистър-фармацевт Таня Христова Милева, ще чете клетвата.

Според Националната рейтингова система на висшите училища в България възпитаниците на Фармацевтичен факултет на МУ-Пловдив намират почти 100% професионална реализация. 

Вашият коментар