Юристите абсолвенти от ПУ с благотворителна кауза на своя бал

110 студенти на Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ отпразнуваха тържествено завършването си и събраха близо 600 лв. за Фонд „Милосърдие“ на Българския червен кръст

Близо 600 лева за фонд „Милосърдие” на Български червен кръст – Пловдив събраха по време на своя абсолвентски бал 110 млади хора, завършващи специалност „Право“ на Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

След като получиха дипломите си, абсолвентите от Випуск 2017 се събраха да отбележат тържествено и празнично повода в хотел „Империал“ в Пловдив. Но освен на своя празник, младите юристи се посветиха на нещо много свято и истинско. Придържайки се към древната латинска сентенция: „Правото е изкуство за доброто и справедливото“, за пореден път току-що дипломиралите се юристи доказаха, че са личности с добри сърца. Всички те се обединиха в една обща кауза – благотворителността, и през цялата празнична вечер събираха средства, предназначени за фонд „Милосърдие” на БЧК – Пловдив, които ще подпомогнат деца с редки заболявания. Събраната сума е 567 лв.

Инициативата, която младите юристи реализираха, доказва, че са хора в пълния смисъл на думата, които прилагайки закона, ще влагат и занапред своя ум и сърце, за да възтържествува справедливостта, коментираха техните преподаватели.

За автора

Вашият коментар