Oткриват изложба „Преподаватели и студенти“ на изобразителния факултет на АМТИИ

Утре от 18 часа в залите на първия етаж на Балабановата къща ще се открие изложбата „Преподаватели и студенти“. Тя включва произведения на преподаватели и студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство и представя съвременните тенденции в отделните видове изкуства, кореспонденцията между различните специалности във факултет „Изобразително изкуство“, както и индивидуалните почерци на творците.

Изявата също така дава възможност за съпоставителен план между различни художествени генерации, намерения и търсения.

Факултет „Изобразително изкуство“ в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив е създаден в началото на 2011 г. в резултат от разрасналия се капацитет на катедра „Изобразително изкуство“.

Понастоящем във факултета са катедрите „Изящни изкуства“ и „Приложни изкуства“, където преподават  представителни имена в съвременното българско изкуство,  изкуствоведи и хабилитирани преподаватели в различни видове визуални практики. Във факултета се подготвят висококвалифицирани специалисти в бакалавърските и магистърските програми „Живопис“, „Графика“, „Скулптура“, „Рисунка“, „Фотография“, „Моден дизайн“, „Графичен дизайн“, „Църковна живопис“, „Мултимедийно изкуство“, „Сценография“.

Изложбата се осъществява с любезното домакинство на ОИ „Старинен Пловдив“ и ще продължи до 25 юни 2017 г.

 

 

Вашият коментар