Отличникът Антон Лазарев: Получих знания за добра кариера

Инженер Антон Лазарев е отличник в специалност „Машиностроителна техника и теехнологии“ – бакалавърска степен

Интервюиращ: Инженер Лазарев, кои са предметите, които изучавахте най-усърдно по време на следването си?

Антон: Харесваха ми часовете, в които изучавах математика, металорежещи машини и инструменти. Мен ме влекат точните науки и тук в Техническия университет – филиал Пловдив получих нужните знания за инженерната ми кариера. Аз вече от две години работя като производствен инженер във фирма АВВ и ми харесва. Работя в отдел, който се занимава с металообработка и контролирам процесите по щанцоване, огъване на метали, заваряване и боядисване.

Интервюиращ: За Вашето кариерно развитие знанията от бакалавърското обучение достатъчни ли са?

Антон: Засега да, но мисля да продължа да уча и магистратура по-нататък. Замислям се как да подобря мениджърските умения. Интересно ще ми бъде да уча по специалността „Индустриален мениджмънт“ отново тук в Техническия университет в Пловдив.

Интервюиращ: Инженер Лазарев, какво си пожелава в деня на дипломирането един отличник?

Антон: Пожелавам си да не губя своята любознателност. Искам да възприема още нови знания. Искам да направя добра кариера. Мисля да продължа добрите си взаимоотношения с преподавателите от вуза, за да намирам чрез тях отговори на инженерни предизвикателства в работата си. Убеден съм, че ако срещна проблем, мога да ги потърся за консултация и те няма да ми откажат.

Вашият коментар