ПУ „Паисий Хилендарски” стартира интерактивна рубрика на сайта си

Интерактивна рубрика VIVAT ACADEMIA стартира на официалния си сайт Пловдивският университет „Паисий Хилендарски”. Рубриката дава възможност на студентите и преподавателите, служителите и приятелите на пловдивската Алма матер да споделят свои градивни истории по време на криза – добри практики, полезни новини, повдигащи духа факти, послания, мисли, творчество.

„Наложилият се нов модел за справяне с ежедневието в условия на пандемия вече повече от месец засегна почти всички наши активности. Форсмажорът ни отне много, но и стана повод за преосмисляне на начина и темпото ни на живот, на ценностите и нагласите ни. Спомнихме си, че трудностите ни обединяват и каляват, че лекарската и учителската професии са не просто работа, а призвание. Отново започнахме да ценим здравето си и това – на другите. Залипсва ни природата, затъгувахме за  разходките в парка. Времето се превърна в мерило за стоицизъм, себеотдаване, търпение, жертвоготовност”, разказаха създателите на рубриката и уточниха, че потребността да се преодолее дистанцията вдъхновява ръководството на ПУ „Паисий Хилендарски” да инициира формирането на пространство за споделяне.

Студентите и преподавателите вярват, че VIVAT ACADEMIA ще продължи да живее, да радва и вдъхновява академичната общност и приятелите на ПУ „Паисий Хилендарски” и след като тези трудни дни отминат.

Първите два епизода на рубриката представят новата медия на Философско-историческия факултет и са достъпни на сайта на Пловдивския университет ТУК. В специални интервюта доц. д-р Красимира Кръстанова – декан на факултета, и проф. д.н.к. Мария Шнитер разказват защо тя се нарича „496 секунди“,  какви са проекциите на кризата, как се справяме с новите предизвикателства, има ли място за оптимизъм и още много интересни неща. 

Желаещите да споделят могат да изпращат материалите си на електронен адрес: reklama.pu@gmail.com.

За автора

Вашият коментар