Преводачески семинар в ПУ

За трета година се провежда семинар за превод за студенти, изучаващи руски език. Студенти от всички ВУЗ-ове са свободни да се включат в семинара, който ще се проведе в ПУ „Паисий Хилендарски“ от 29 ноември до 1 декември.

В рамките на тридневния форум ще се проведат общи лекции по динамика на съвременните литературни процеси в руския език, както и майсторски класове по теория и практика на превода. Лектори от руска страна ще бъдат писателят Борис Евсеев и поетът Вячеслав Куприянов. Майсторските класове по превод ще водят български университетски преподаватели и професионални преводачи.

В семинара ще се включат 50 студенти от 7 университета в страната – ПУ „Паисий Хилендарски“, СУ „Св. Климент Охридски“, ЮЗУ „Неофит Рилски“, ШУ „Епископ Константин Преславски“, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, УНСС и ВСУ. Младите хора ще получат сертификат за участие в научно-практическия форум.

Официалното откриване на Третия научно-практически семинар по превод ще се състои на 29 ноември, от 10:30 ч. в зала „КОМПАС“ в Ректората на Пловдивския университет, ул. „Цар Асен“ № 24. Всички събития в програмата на форума ще се проведат в зала „КОМПАС“.

За автора

Вашият коментар