Сигнал за бомба евакуира ПУ

Миналия петък (25.04) към 15:30 часа сигнал за бомба евакуира Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Студентите изненадани и може би малко притеснени напуснаха сградата на Ректората и изчакаха органите на реда да си свършат задълженията. След щателна проверка се оказа, че сигналът е фалшив и бомба няма.

Сред студентите обаче, възникна странен слух, че сигналът всъщност е бил подаден за СОУ „Паисий Хилендарски“. Всички знаем, че е редовна ученическа практика да се дават анонимни сигнали за бомби в училищата, когото предстои някоя важна контролна, класна или просто изпитване, за което не сме се подготвили. И въпреки, че всички сме наясно с факта, че това са фалшиви сигнали, органите на реда са длъжни да действат по протокол и да обезопасят района и да извършат щателно претърсване.

Подобно твърдение за объркване, обаче, едва ли има някакъв резон, тъй като стоят много въпросителни относно объркването и странното решение да се обезопаси само ректората на университета.

Явно възпитанието на децата ни не е достатъчно ефективно и не е утвърдило уважение към институциите и органите. Защото това е буквално хабене на ресурс, който би бил много по-ефективен някъде другаде.

За автора

Вашият коментар