Стартира Зимен университет 2014

От 7-и до 11-и март ще се проведе вече традиционното спортно събитие Зимен университет 2014. Национални зимни студентски игри ще се осъществят в курортен комплекс Боровец и се организират от Асоциация за университетски спорт „Академик” (АУСА) и Национално представителство на студентските съвети (НПСС).  

Зимен университет е социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активния диалог между студентските общности на висшите училища, посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.

Зимен Университет е наследник на Националните зимни студентски игри, които за първи път се организират през 2009 година, а по-късно под името „Зимен Университет”.

В първото издание на проекта на Националното представителство на студентските съвети участват 110 студенти от България. Проведени са състезания в няколко дисциплини, а също така е изнесена лекция за спорта във висшите училища.

През 2010 година проекта прераства в масово спорно мероприятие, под името Национални студентски зимни игри, в което се състезават над 215 студенти от Висшите училища в България.

През 2012 събитието се именува Зимна Балканиада, а през 2013 в Национална Зимна Универсиада.

Програмата на тазгодишното издание можете да видите тук.

За повече информация на посочения линк.

За автора

Вашият коментар