Стартира втората кандидатстудентска сесия в УХТ

Университетът по хранителни технологии стартира втората си кандидатстудентска сесия от 2 юни. Желаещите да се явят на изпита по математика, който ще е на 14 юни, и на химия и опазване на околната среда – на 15 юни, могат да подадат заявление от 2 до 11 юни (включително) в Университета, в оторизираните бюра в страната към Център за кандидатстудентска подготовка и информация (ЦКПИ) – Стара Загора и Национална асоциация за прием на студенти (НАПС) – София. (Справка може да се направи в Приложение №1 на кандидатстудентския справочник, както и онлайн). Заявление за кандидатстване може да се изтегли също и от сайта на университета.

Изпитите са под формата на тест, който се състои от 25 задачи. Продължителността му е един час. Кандидатстудентите научават веднага резултата си, тъй като тестът се проверява пред тях, и те получават индивидуални протоколи с нанесените точки. По формула, обявена в справочника, тези точки се превръщат в оценка.

Явявайки се на предварителните изпити, кандидатстудентите имат възможност да повишат оценките получени на държавния зрелостен изпит и по този начин да формират по-висок бал, който ще им осигури влизане в желаната от тях специалност.

Вашият коментар